Šport > Zimski športi
74313 ogledov

Slovo velikana zimskih športov

Gian Franco Kasper Twitter
Zimskim športom je podredil skoraj 50 let življenja.

Umrl je nekdanji predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Gian Franco Kasper, je sporočila krovna zveza. V Fisu je deloval 46 let, od tega 23 kot predsednik, ko ga je na 52. skupščini 4. junija nasledil Johan Eliasch. Sedeminsedemdesetletnega Kasperja so v bolnišnico sprejeli le nekaj dni pred volilnim kongresom in je tam ostal do smrti.

Švicar Kasper je bil član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) med letoma 2000 in 2018, ko je na kongresu v Buenos Airesu prejel nagrado olimpijski red in postal častni član Moka. Od leta 2003 je bil član Svetovne protidopinške organizacije, med drugim je bil tudi podpredsednik televizije Moka Olympic Channel Services.

Gian Franco Kasper | Avtor: Epa Epa

"Gian Franco Kasper je bil edinstven v mednarodnem športnem svetu. Fis je zgradil iz majhne zveze do nedvomno zelo močne zveze zimskih športov. To je bilo mogoče le zaradi njegove izjemne vizije in delovne etike. Imel sem privilegij, da sem ga poznal četrt stoletja," je dejal predsednik Fis Johan Eliasch.

Kasper je v domačem St. Moritzu začel kariero kot novinar pri Courier de St. Moritz in se nato za nekaj časa preselil v turistično industrijo. A tam ni bil dolgo, nekdanji predsednik Fis Marc Hodler ga je poklical, da je postal generalni sekretar te organizacije, Hodlerja pa je nato nasledil leta 1998.

Sožalje njegovi družini je izrekel predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Enzo Smrekar, pridružili pa so se mu tudi ostali vodilni v SZS.

Gian Franco Kasper | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 3
  • Danny_Schaefer 14:05 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Lion007 21:10 10.julij 2021.

    Naj ti bo zemljišča lahka. R. I. P.

  • Lion007 21:09 10.julij 2021.

    Legenda. Moje iskreno sožalje 💐 💐 💐 🏵️ 🌸 🌹 🌺 🌼 🌻 🌷