Šport > Zimski športi
2183 ogledov

Kranjcu uspel velik skok, zmaga Hirscherju

žan kranjec Epa
Marcel Hirscher je bil razred zase na slalomu v Schladmingu. Izjemen skok je uspel tudi Žanu Kranjcu.

Avstrijski smučarski as Marcel Hirscher je slavil pred domačim občinstvom. Slalom v Schladmingu je odpeljal izjemno in slavil s sekundo in 21 stotinik prednosti pred drugouvrščenim Francozem Alexisom Pinturaultom. Na tretjem mestu je pristal Švicar Daniel Yule, ki mu je po prvi vožnji kazalo še bolje.

albert popov Sopotnik Šport Senzacija smučarja, ki je preživel smrtno nesrečo Draga Grubelnika

Zmagovalec zadnjih dveh slalomov za svetovni pokal, Francoz Clement Noel, je na prvi progi odstopil, prav tako tudi vedno nevarni Avstrijec Manuel Feller. Na četrto mestu je končal Švicar Ramon Zenhäusern, peti pa je bil Marco Schwarz. Hirscherjev večni rival Henrik Kristoffersen je na drugi progi odstopil.

Clement Noel Kitzbühel Šport Noel drugič zapored, do točk tudi dva Slovenca

Slovenija je imela dva finalista. Izjemno se je izkazal Žan Kranjec, ki je s številko 73 prišel v finale. V drugo se je z odlično vožnjo z 28. mesta povzpel na končno 11. Na koncu je končal s tretjim časom druge vožnje. Bolje od njega sta z drugo progo opravila le prvo in drugo uvrščeni.

Štefan Hadalin je v prvem nastopu zaostal 2,29 sekunde in v cilju zasedel 11. mesto, a sta ga nato do konca prehitela še Avstrijec Marc Digruber in Bolgar Albert Popov. V drugo mu je na progi kazalo odlično. Na zadnjem vmesnem času je imel več kot osem desetink prednosti pred Kranjcem, ki je vodil, ko je zajel kol.

Jakob Špik pa si Schladminga ne bo zapomnil po dobrem, saj je na prvi progi odstopil.

aksel lund svindal Zvezdnik Šport Eden največjih oznanil konec kariere
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice