Šport > Kolesarstvo
5844 ogledov

Bomba! Se bo Primožu pri Bori pridružil še en izjemen Slovenec?

Jan Tratnik in Primož Roglič Profimedia
Po zadnjih poročilih naj bi pri Bori-hansgrohe resno zagrizli za Jana Tratnika.

Potem ko jo postalo uradno, da sloviti proizvajalec energijskih pijač Red Bull prevzema večinsko lastništvo kolesarske ekipe Bora-hansgrohe, so se nemudoma pojavila ugibanja, kateri kolesarski zvezdniki bi lahko po nenadni denarni injekciji še okrepili že tako zelo močno nemško ekipo, ki ji je med sezonama uspel eden najbolj odmevnih prestopov zadnjih let, ko je v svoje vrste zvabila serijskega zmagovalca Primoža Rogliča.

Tako se je veliko govorilo o prihodu imen, kot sta recimo Wout van Aert, kateremu je Red Bull celo osebni sponzor, in Remco Evenepoel, katerega osebni sponzor proizvajalec koles Specialized opremlja tudi ekipo Bora-hansgrohe. Van Aert in Evenepoel vsaj zaenkrat še ostajata pri Vismi-Lease a Bike oziroma Soudal-QuickStepu, je pa zato po poročanju tujih medijev zelo verjetno, da bo ekipo v prihodnje okrepil odlični kolesar ekipe Movistar Oier Lazkano.

Zdaj pa so pri Het Nieuwsbladu udarili z novico, da naj bi si nemška ekipa v svojih vrstah želela videti še enega Slovenca, saj naj bi se resno zanimala za prihod velikega Rogličevega prijatelja in še lanskega moštvenega kolega pri Vismi-Lease a Bike, Jana Tratnika.

Jan Tratnik in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Idrijčan že vrsto let opozarja nase, med drugim je dobil tudi etapo na dirki po Italiji ter se uveljavil kot eden najzvestejših in hvaležnih pomočnikov v kolesarskem svetu, pravo eksplozijo pa je doživel na začetku letošnje sezone, ko je svoje prve štiri dirke sezone vse zaključil na stopničkah.

Najprej je na dirki po Murcii zaostal le za Benom O'Connorjem, slovito klasiko med oljčnimi nasadi Jaen Paraiso Interior, katero je dobil prej omenjeni Lazkano, je končal na tretjem mestu, medtem ko je petdnevno etapno dirko po Algarvu končal le za Evenepoelom in Borinim Danielom Felipejem Martinezom. Največji uspeh kariere pa je dosegel z zmago na legendarni enodnevni klasiki Omloop het Nieuwsblad.

Tratnik se je sicer ekipi Jumbo-Visma pridružil pred lansko sezono ter odigral pomembno vlogo pri številnih Rogličevih uspehih. Kisovčanu je tako pomagal do zmag na dirki po Burgosu in po Emiliji, medtem ko je na kolesarskem spomeniku po Lombardiji zasedel tretje mesto. Tratnik je bil tudi del ekipe Jumbo-Visma na lanski Vuelti, ko so Sepp Kuss, Jonas Vingegaard in Roglič zasedli prva tri mesta.

Pogodba z Vismo-Lease a Bike se Tratniku izteče s koncem letošnjega leta in prav nič presenetljivega ne bi bilo, če bi ponovno združil moči s svojim velikim prijateljem Rogličem. Snubcev mu zagotovo ne bo manjkalo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 07:46 16.marec 2024.

    To sem jaz želel in videl , da je potrebno , v prvi minuti prestopa ! Kako takšnim strokovnjakom , pride šele čez 3 mesece ? Aja so videl kaj dela Tratnik - šele zdaj - in se delajo pametne !

Sorodne novice