Šport > Kolesarstvo
2186 ogledov

Primož na svoj koledar dodal še dve legendarni dirki!

Roglič Profimedia
Primož Roglič je na svoj spomladanski tekmovalni koledarček dodal še Valonsko puščico in dirko Liege-Bastogne-Liege.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je po prestopu k ekipi Bora-hansgrohe kot glavni cilj svoje prve sezone v novem dresu podčrtal dirko po Franciji. V pripravah na dirko vseh dirk je najprej mislil nastopiti le na slovitih tedenskih etapnih dirkah Pariz-Nica, po Baskiji in kriterij Dauphine.

Zdaj pa je tekom prve preizkušnje v novem dresu, ko pili svojo formo na dirki Pariz-Nica, odjeknila novica, da bo na svoj spomladanski koledar dirk dodal še sloviti ardenski klasiki, Valonsko puščico in dirko Liege-Bastogne-Liege.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Moram nabrati kar največ tekmovalnih kilometrov," je obrazložil odločitev, zakaj so se v nemški ekipi odločili, da spremenijo prvotni načrt, ko je bilo načrtovano, da se v stilu Jonasa Vingegaarda do Toura pojavlja le na etapnih dirkah.

Roglič je sicer v svoji karieri enkrat nastopil na Valonski puščici in dvakrat na slovitem kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege.

Če ima nekoliko grenke spomine na svoj nastop na Valonski puščici 2021, ko ga je v zadnjih metrih vzpona na "zid" Mur de Huy premagal Julian Alaphilippe, pa se zagotovo dosti raje spominja dirke Liege-Bastogne-Liege iz leta 2020, ko je osvojil svoj edini kolesarski spomenik.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Takrat je v enem najbolj legendarnih kolesarskih zaključkov v sprintu premagal Alaphilippa, ki je v zadnjih metrih prezgodaj dvignil roke in že slavil, medtem ko je Roglič švignil mimo. Ob svojem drugem nastopu naslednje leto (ko je zmagal Tadej Pogačar) pa je Roglič osvojil 13. mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 18:04 10.marec 2024.

    Škoda časa, ni fizično pripravljen za velike podvige.... pa tudi mlajši so odprli vrata.

Sorodne novice