Šport > Kolesarstvo
12066 ogledov

Udarili brez milosti: "Brez njega so navadna ničla!"

Tadej Pogačar Profimedia
UAE Team Emirates so se po dirki Pariz-Nica znašli pod plazom kritik.

Potem ko je tekom svoje kariere že slavil na obeh največjih tedenskih etapnih dirkah začetka sezone, se je slovenski kolesarski as Tadej Pogačar odločil, da letos izpusti tako dirko Pariz-Nica kot Tirreno-Adriatico ter svojo formo za vrhunec sezone, ko bo nastopil tako na Giru kot na Touru, začne graditi preko enodnevnih klasik. Izjemni Slovenec je tako že dobil eno najbolj spektakularnih klasik v letu Strade Bianche, v soboto pa bo napadel prvi kolesarski spomenik v sezoni, sloviti Milano-San Remo.

Ob odsotnosti najboljšega kolesarja zadnjih let pa je na začetku sezone naravnost blestela ekipa Visma-Lease a Bike, ki ji je uspel zgodovinski podvig, saj se še nikoli v zgodovini ni zgodilo, da bi isti ekipi istočasno uspelo slaviti na obeh omenjenih enotedenskih etapnih dirkah. Toda medtem ko je bil Jonas Vingegaard praktično brez konkurence na "dirki med obema morjema", je nova okrepitev Matteo Jorgenson kar nekoliko presenetljivo dobil "dirko proti soncu".

A čeprav so se morali znajti brez svojega kapetana, so pri UAE Team Emirates na obeh dirkah dosegli lepa rezultata, saj je Juan Ayuso zaostal le za nepremagljivim Vingegaardom, Brandon McNulty pa je osvojil tretje mesto za Jorgensonom in Remcom Evenepoelom, potem ko je na zadnji etapi dirke Pariz-Nica celo še nosil rumeno majico vodilnega.

Brandon McNulty | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda kljub zelo spodobnim rezultatom so se v ekipi Tadeja Pogačarja znašli pod pravim plazom kritik, najglasnejši pa je bil nizozemski komentator in novinar Jan Hermsen, katerega je v Eurosportovem podcastu Kop over Kop zmotila predvsem predstava ekipe UAE Team Emirates na dirki Pariz-Nica. "Bez Pogačarja so navadna ničla! Sploh nimajo nobenega načrta! Zmeraj vse rešujejo za sproti sredi dirke."

S pomočjo "od zgoraj", ko se je po niihovem nastopu odprlo nebo in je ekipe oviralo hudo deževje, so UAE Team Emirates dobili ekipni kronometer in se znašli v vodstvu dirke s kar štirimi kolesarji. Namesto da bi bila to velika prednost, ki bi ekipi odprla nove opcije, je prišlo do zmešnjave, ko se ni vedelo, kdo je sploh vodja ekipe in za koga se naj kolesari.

"Vsi smo mislili, da bo rumeno majico oblekel Finn Fisher-Black. S tem bi nenadoma on postal kapetan. Toda v ekipi imate Joaa Almeido, ki je tudi neke vrste kapetan. In potem ko je imel rumeno majico McNulty, so poklicali Felixa Großschartnerja nazaj, da vleče Almeido. Ko ni Pogačarja, gre za vsesplošno zmešnjavo," je bil kritičen Hermsen.

Kljub komediji zmenšnjav je po pogumnem napadu v šesti etapi uspel McNulty rumeno majico nositi vse do zadnje, osme etape, ko sta ga Remco in Jorgenson napadla več kot 40 kilometrov pred ciljem. Vseeno je uspel omejiti izgube in na koncu dirko končati na stopničkah na tretjem mestu. Kljub Hermsonovim kritikam so tako UAE Team Emirates v odsotnosti svojega kapetana dirko zaključili z etapno zmago, tremi dnevi v rumeni majici in skupnim tretjim mestom. Obenem pa lahko upamo, da so kvoto "bedarij" za letošnje leto že izpolnili in da ne bodo ponavljali kakšnih podobnih napak v prihodnje, ko bo na startu tudi naš šampion.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 18:58 13.marec 2024.

    A morate res prenašat vsako blodenje narcisoidnih novinarjev sveta !

Sorodne novice