Šport > Kolesarstvo
171091 ogledov

Sramotna poteza Jumbo-Visme, nad katero se zgraža ves športni svet

Dirka po Franciji Reševalni pas/Twitter
Če je kolesar Jumbo-Visme Jonas Vingegaard navdušil s svojim športnim obnašanjem, pa tega ne moremo trditi za druge uslužbence ekipe.

V minulih dneh so spletne strani preplavili posnetki izjemnega spoštovanja in športnega boja med trenutno najboljšima kolesarjema na svetu, Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom, ki sta navdušila svet.

Ves svet se je namreč priklonil izjemnemu Dancu, ko je na spustu na zadnji gorski etapi Dirke po Franciji čakal Pogačarja, potem ko je ta padel, pa čeprav bi se mu lahko poizkušal odpeljati in potrditi zmago v skupnem seštevku še pred vzponom na razvpiti Hautacam.

Oba kolesarja sta postala spletni hit, saj sta postala prava ambasadorja športa in vsega kar ta predstavlja. Čeprav je šlo za boj za zmago na največji dirki na svetu, sta pokazala, da sta v prvi vrsti še vedno človeka in šele nato profesionalna športnika.

A če je kolesar Jumbo-Visme s svojo potezo resnično navdušil ter na ta način "kupil" tudi vse Pogačarjeve navijače, ki so po tej etapi častno priznali, da je bil Danec preprosto boljši, pa je ob vsej veličini tega dogodka ostala precej spregledana poteza osebja nizozemske ekipe.

Do incidenta je prišlo na etapi s ciljem na Peyragudes, katero je na koncu dobil Pogačar, tekom dneva pa sta se izkazala predvsem njegova moštvena kolega Mikkel Bjerg in Brandon McNulty, ki sta praktično sama pometla z vso ekipo Jumbo-Visme, z izjemo Vingegaarda.

Potem ko je vajeti v roke prijel McNulty ter se znebil že večine favoritov iz skupine z rumeno majico, so namreč kolesarji na enem izmed vzponov zapeljali mimo dveh uslužbencev Jumbo-Visme, ki sta svoja kolesarja (ob Vingegaardu je bil v ospredju takrat še Sepp Kuss) pričakala z osvežitvijo.

Oba njihova kolesarja sta plastenki zavrnila, je pa zato na stran zapeljal tretji iz skupnega seštevka Geraint Thomas, sicer član ekipe Ineos Grenadiers, ter oba uslužbenca Jumbo-Visme zaprosil, če lahko dobi plastenko vode. Oba sta ga gladko zavrnila ter umaknila plastenki, da ju žejni Valižan ne bi mogel zagrabiti.

Medtem ko smo lahko uživali v prizorih, kako je recimo Astanin kolesar Aleksander Riabušenko med eno izmed etap s svojo vodo zalival izmučenega Pogačarja, je bila poteza Jumbo-Visme milo rečeno nešportna, še posebej po tem, ko je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) javno pozvala vse, tako člane ekip, kot gledalce, naj v teh hudih vročinah nudijo osvežitev vsem kolesarjem, ki so tega željni.

Ko je posnetek postal viralen, so se sicer oglasili nekateri, ki branijo nizozemsko ekipo, da mogoče ni šlo za uslužbence Jumbo-Visme, pač pa zgolj za ljudi, ki so jih na dirko povabili ekipni sponzorji. 

Ekipa Jumbo-Visma naj bi namreč v prejšnji dneh usposabljala takšne ljudi za predajo vode njihovim kolesarjem. Slednji naj si nato ne bi upali osvežitve podati drugim kolesarjem, kot zgolj tistim nizozemske ekipe.

Zaenkrat sicer še ni znano, ali je resnično šlo za katerega izmed gostov, ali pa sta Thomasu osvežitev odrekla dva izmed uslužbencev Jumbo-Visme.

Primož Roglič Šok Šport Zelo zaskrbljujoče novice o Rogliču Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Pogačarja lahko reši samo še čudež Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard Šport Kako za vraga je tako dober? Poglejte najvišji vrh Danske! Tadej Pogačar TdF Video Šport Van Aert v ključnem trenutku nasmejal Pogačarja
Komentarjev 7
  • brandy3 09:34 27.julij 2022.

    Žurnal, če niste gotovi ali je res, da je to naredila Jumbo-Visma, potem ne zavajajtevz lažnim naslovom. Ocena enka za tak naslov.

  • Peggy_Berkley 12:25 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ...........>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • munja 11:12 24.julij 2022.

    Pogačar mi je vedno manj všeč, čeprav je naš in ima odlične rezultate. Še vedno verjamem v Rogliča, da bo, glede na to, kakšen borec je, še dosegal vrhunske rezultate. Zato mu želim hitro in predvsem uspešno okrevanje.

Sorodne novice