Šport > Košarka
245 ogledov

NBA šampion: "Bral sem, kako se naj ubijem. Še danes pomislim na to"

kevin love EPA
Nekdanji NBA prvak ter petkratni udeleženec tekme vseh zvezd je šokiral svet s svojim priznanjem.

Že nekaj časa je znano, da član nekdanje velike trojke NBA ekipe Cleveland Cavaliers, Kevin Love, bije veliko bitko z mentalnimi težavami, da je v preteklosti tudi trpel za depresijo, v razgovoru za ameriške medije pa je celo razkril, da je bil zelo blizu samomora.

Love, ki je že sedmo sezono član Clevelanda, leta 2016 pa je z njim tudi osvojil šampionski prstan, je razložil, da je v določenem trenutku celo na spletu prebiral članke, kako bi si najlažje vzel življenje.

kevin love | Avtor: Epa Košarkarji Clevelanda so zabeležili tretji zaporedni poraz. Epa

"Našel sem nekaj načinov, ki so me mikali, toda na srečo te, kadar na spletu iščeš informacije o samomoru, poišče Nacionalni center za preprečevanje samomorov. Bilo ja zastrašujoče razmišljati o tem, kako naj si vzamem življenje. To se je vse dogajalo leta 2012, ko sem imel resnično načrt končati vse skupaj," je razložil Love.

"Ko v življenju prideš do točke, ko ti vsak dan izgleda enako, prideš do tega, da ti glavo zapolnijo samomorilske misli. Začneš razmišljati o tem, kako bi to izvedel. To so bili najstrašnejši trenutki mojega življenja," je pojasnil Love, kako je sploh začel razmišljati o tem.

Kevin Love LeBron James Cleveland Cavaliers Chicago Bulls | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Za konec je Love razložil, da ga podobne misli prevzamejo tudi še danes, a mu je zdaj dosti lažje, saj ve, da se vse skupaj lažje prebrode, če se začneš pogovarjati ter te kdo poizkuša razumeti, kaj se ti mota po glavi.

"Kdorkoli, ki je kdaj razmišljal o podobnih stvareh, ve, da se mu bodo še vedno tu in tam prikradle podobne misli. Jaz sem se na srečo naučil, kako je potrebno odprto spregovoriti o podobnih stvareh. Ugotovil sem, da nas nič ne preganja bolj, kot stvari o katerih ne govorimo. Dokler sem zadrževal te stvari zgolj v sebi, sem si naredil največ škode. Obstaja veliko ljudi, ki se borijo s podobnimi mislimi. Čim več jih bo odprto spregovorilo o svojih težavah, toliko lažje nam bo," je svojo izpoved zaključil Love.

Cleveland Cavaliers | Avtor: Epa Epa

32-letnik pa ima kljub vsem mentalnim težavam zelo zavidljivo košarkarsko kariero, v kateri je zbral zlato medaljo s Svetovnega prvenstva ter Olimpijskih iger, šampionski prstan, pet nastopov na tekmi All-Star, dve uvrstitvi v drugo peterko lige, ter naziv igralca, ki je najbolj napredoval. Tekom svoje kariere sicer povprečno dosega 18, 2 točki 11,1 skokov ter 2,4 asistence na tekmo. Kakšno kariero bi šele imel, če ga ne bi pestile vse te zežave izven igrišča...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice