Šport > Nogomet
3677 ogledov

Barcelona za zvezdnika zahteva neverjetno vsoto, za toliko dobite 22 Ronaldov!

Pedri Profimedia
Pedri podaljšal pogodbo z Barcelono. Slednja postavila astronomsko visoko odkupno klavzulo.

Španski nogometaš Pedri je danes podaljšal sodelovanje s katalonskim velikanom Barcelono, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Osemnajstletni vezist bo v Barceloni predvidoma ostal vse do konca sezone 2025/26.

Pedri je po lanskem prihodu k Barceloni iz vrst Las Palmasa (7,2 milijona evrov) postal stalni član prve enajsterice blaugrane, po podatkih Transfermarkta pa njegova cena na mednarodni tržnici znaša 80 milijonov evrov.

Za Katalonce je doslej zbral 56 nastopov in dosegel štiri gole ter šest podaj. Ob tem je za špansko reprezentanco zaigral na desetih tekmah, med strelce pa se še ni vpisal. Poleti je bil tudi član srebrne španske olimpijske reprezentance, za katero je odigral šest tekem.

Kar pa je pri novi pogodbi Pedrija najbolj zanimivo, je njegova odkupna klavzula. Slednja namreč znaša neverjetno (sploh če vemo, da je najdražji prestop v zgodovini Brazilca Neymarja stal 222 milijonov evrov) milijardo evrov!

A to sploh ni prva takšna odkupna klavzula v zgodovini nogometa, saj sta za enak znesek namreč na voljo tudi dva zvezdnika Real Madrida, Karim Benzema in Federico Valverde.

Je pa zato Pedri, če že ni prvi na svetu, prepričljivo prevzel primat pri Barceloni, saj je imel do sedaj najvišjo odkupno klavzulo v zgodovini kluba Antoine Griezmann po svojem prestopu iz Atletico Madrida, ko ga je Barcelona vezala nase z vrednostjo 800 milijonov evrov.

Če bi si kateri izmed klubov pred poletjem 2026 zaželel Pedrija, a ga Barcelona ne bi bila pripravljena izpustiti, bi tako moral zanj odšteti rekordno odškodnino v višini ene milijarde evrov.

Z drugimi besedami, za ta denar bi lahko (glede na podatke spletne strani Transfermarkt) v svoje vrste pripeljali kar 22 Cristianov Ronaldov, ki je ocenjen na vrednost 45 milijonov dolarjev, medtem ko naj bi ga uspel Manchester United v svoje vrste uspel zvabiti še za dosti nižjo vsoto, 15 milijonov dolarjev. Za milijardo evrov bi tako Rdeči vragi lahko kupili kar 67 Ronaldov!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice