Šport > Nogomet
777 ogledov

Pred enim letom umrlo 71 ljudi

Chapecoense, letalska nesreča, razbitine
1/42
EPA
Minilo je leto dni od tragične letalske nesreče.

28. novembra 2016 se je pri Medellinu v Kolumbiji zrušilo letalo z nogometaši brazilskega kluba Chapecoense, ki so bil na poti na finalno tekmo južnoameriškega pokala Copa Sudamericana. V nesreči je umrlo 71 ljudi: skoraj celotna ekipa in strokovni štab kluba, 21 novinarjev ter spremljevalci. Tragedijo, ki jo je povzročilo pomanjkanje goriva na letalu, so preživeli trije nogometaši, en novinar ter dva zaposlena pri bolivijski letalski družbi LaMia Airlines. Ta je po nesreči izgubila licenco za letenje.

 Chapecoense nogometna ekipa Tragedija Šport Strmoglavilo letalo z nogometaši
Letalska nesreča, Chapecoense Znana imena preživelih Šport Na istem letalu tudi Messi Miguel 'Micky' Quiroga, Chapecoense Nesrečni let Šport Pilot v letalski nesreči izgubil že očeta Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Trenerjev sin Šport Pozabljivost mu je rešila življenje Alan Ruschel Daniel Padilla Chapecoense Chapecoense Šport Zadnji posnetek z usodnega leta Chapecoenseja Nivaldo, Chapecoense Vratar Šport Ni letel z ekipo zaradi spremembe načrta

Chapecoenseju so na prošnjo kolumbijskega Atletico Nacionala, ki bi moral v finalu zaigrati proti Brazilcem, kasneje podelili lovoriko v pokalu Sudamericana, Kolumbijci pa so za to potezo prejeli nagrado za fair play.  Pred zadnjim kolom v tej sezoni je Chapecoense uvrščen na deveto mesto v brazilskem prvenstvu.

Chapecoense pogreb Član kluba Šport ''To ni bila nesreča, bili so umorjeni'' Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Preživeli Šport "Sedel sem med dvema kolegoma, oba sta umrla" alan ruschel Izpoved preživelega Šport Prepričali so ga, da zamenja sedež Chapecoense, letalska nesreča, razbitine Šport Kriva pilot in letalska družba Alan Ruschel Borec Šport Treniral zgolj tri mesece po tragični nesreči Barcelona Chapecoense Chapecoense Šport Osem mesecev po letalski nesreči zaigrali proti Barceloni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice