Šport > Nogomet
1122 ogledov

To so največji prestopi zadnjega dne prestopnega roka

Denar
Angleški velikani za razliko od prejšnjih let na poslednji dan prestopnega roka tokrat niso razmetavali z denarjem. Še najbolj zanimivo je bilo pri Manchester Unitedu.

Za nami je poslednji dan prestopnega roka, ki se je zaradi celotne "korona krize" podaljšal še v oktober. Tokrat je minil precej mirno, po katastrofalnem začetku sezone pa je bilo najbolj pestro pri Rdečih vragih, ki so panično iskali nove rešitve.

 

Partey k Arsenalu, Cavani k Unitedu, Chelsea znova prekrižal Bakayoka

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal je zadnji dan prestopnega roka na Otoku odštel 50 milijonov evrov za ganskega reprezentanta Thomasa Parteya, ki se je v London preselil iz madridskega Atletica.

Med najbolj zaposlenimi so bili pri Manchester Unitedu, ki so na dan D sklenili pogodbe s tremi nogometaši, med njimi tudi z Edinsonom Cavanijem.

Vodstvo ManU je zadnji dan prestopnega roka sklenilo pogodbe z urugvajskim napadalcem Cavanijem, brazilskim branilcem Alexom Tellesom in Amadom Diallom, ki se bo klubu pridružil januarja.

Cavani, ki je bil po sedmih sezonah s francoskim PSG prost igralec, je z rdečimi vragi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni. S PSG je osvojil šest naslovov francoskega prvaka, za Urugvaj pa je na 116 tekmah dosegel 50 golov.

Telles je na Otok prišel iz Porta za 15 milijonov evrov plus dva milijona dodatkov, z Manchestrom pa je podpisal štiriletno pogodbo.

Italijansko Atalanto pa bo januarja za Manchester United zamenjal komaj 18-letni reprezentant Slonokoščene obale Diallo.

Angleški nogometni reprezentant Chris Smalling pa se je vrnil k italijanski Romi, potem ko sta Manchester United in rimski klub zadnji dan prestopnega roka dosegla dogovor.

Smalling, ki je lansko sezono nosil dres Rome kot posojen igralec, je z italijanskim prvoligašem podpisal triletno pogodbo, so potrdili pri klubu iz serie A.

Tridesetletnik je za Romo lani dobro igral, zato ga je ta zdaj odkupila za 15 milijonov evrov, so še zapisali pri rimskem klubu.

Pred tem je Smalling devet sezon preživel pri Unitedu (2010 - 2019) in z njim osvojil pet naslovov; dva angleškega prvaka in tri v evropski ligi.

Tik pred koncem podaljšanega nogometnega poletnega prestopnega roka je nov klub našel tudi 26-letni francoski vezist Chelseaja Tiemoue Bakayoko, ki bo kot posojen igralec v sezoni 2020/21 igral za Napoli. Parižan je za londonsko zasedbo nazadnje igral pred tremi leti, zadnji dve sezoni pa je bil na posoji v Milanu in Monacu.

Bakayoko se je 15. julija 2017 iz Monaka preselil k Chelseaju za petletno pogodbo vredno 44 milijonov evrov, a ni navdušil zahtevnih Londončanov ter se je že kmalu znašal na stranskem tiru.

Od Bakayokoja si več obetajo v vrstah italijanskega prvoligaša. "Dobrodošel Tiemoue," mu je v tvitu dobrodošlico izrekel predsednik neapeljskega kluba Aurelio De Laurentis.

Bakayoko se bo v Italiji pridružil zasedbi trenerja Gennara Gattusa, ki je bil njegov trener v sezoni 2018/19 v AC Milanu.

 

Iz Barcelone v PSG

Brazilski nogometni reprezentant Rafinha se je v zadnjih minutah ponedeljkovega zadnjega dneva prestopnega roka pridružil francoskemu prvoligašu PSG, so potrdili pri pariškem klubu. Kot poročajo španski mediji, je bil nekdanji nogometaš Barcelone prost, PSG bo katalonskemu klubu odštel do tri milijone evrov bonusov.

Rafinha, ki je imel zadnja leta kariere številne težave s poškodbami, je z Barcelono osvojil 11 trofej, med njimi tudi ligo prvakov, tri naslove v španskem prvenstvu in tri zmage v kraljevem pokalu Copa del Rey.

Italijanski nogometni reprezentant Mattia De Sciglio pa je po treh letih zapustil Juventus iz Torina in se preselil v francoski Lyon. Sedemindvajsetletni bočni branilec je pred prihodom v Juventus 2017 igral tudi za AC Milan, za italijansko izbrano vrsto pa je zbral 39 nastopov.

"Po treh letih, 62 odigranih tekmah, treh naslovov italijanskega prvaka ter po eni pokalni in superpokalni zmagi je prišel čas, da se poslovimo od Mattie," je na svoji spletni strani zapisal italijanski nogometni velikan iz Torina.

 

Kalinić znova v Italiji, Juventus podpisal "čudežnega dečka"

Nekdanji hrvaški nogometni reprezentant Nikola Kalinić je zapustil španski Atletico Madrid, kjer od leta 2014 igra slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

Dvaintridesetletni hrvaški napadalec bo poklicno pot nadaljeval v italijanski Veroni, z njo je podpisal dvoletno pogodbo.

"Kondor", kot kličejo Dalmatinca, dobro pozna italijanski nogomet. V preteklosti je igral za Fiorentino in AC Milan, v minuli sezoni pa kot posojen igralec tudi za Romo.

Eden najobetavnejših mladih igralcev v Italiji Federico Chiesa pa bokariero nadaljeval v vrstah italijanskih prvakov iz Torina. Juventus in Fiorentina sta sklenila dogovor o prihodu igralca zvezne linije, ki se odlično znajde tudi na položaju napadalca.

V skladu s tem dogovorom bo Chiesa, ki bo 25. oktobra dopolnil 23 let, dve leti pri Juventusu igral kot posojen igralec Fiorentine, pri čemer bo za prvo leto Juventus za usluge nogometaša plačal dva, za drugo po osem milijonov evrov. Pa koncu druge sezone ga bo Juventus lahko odkupil za 40 milijonov evrov, še dodatnih 10 milijonov evrov pa bo vezanih na različne bonuse.

Italijanski nogometaš Matteo Darmian pa bo v tej sezoni kot posojen igralec Parme igral za Inter iz Milana, ekipo nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića. Ekipa iz lombardijske prestolnice ima pravico, da po koncu sezone 2020/21 odkupi njegovo pogodbo.

Tridesetletni bočni branilec je bil v minuli sezoni soigralec slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića pri Parmi, pred tem pa je bil štiri leta član angleškega Manchester Uniteda, a se tam ni naigral.

Darmian je doslej zbral 36 nastopov za italijansko izbrano vrsto in jo zastopal tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014, za "azzurre" pa ni igral vse od leta 2017.

 

Aktivni tudi Nemci

Vodstvo Bayerna iz Münchna je zelo dejavno zadnji dan prestopnega roka. V nedeljo je za sloviti nemški klub podpisal Španec Marc Roca, v ponedeljkovih popoldanskih urah sta to storila Kamerunec Eric Maxim Choupo-Moting in Brazilec Douglas Costa, v zgodnjih večernih urah pa je klub iz Münchna sporočil, da bo zanj igral tudi Francoz Bouna Sarr.

Dosedanji igralec Marseilla je za Bayern podpisal pogodbo do leta 2024, prestop 28-letnega krilnega igralca pa je - po poročanju nemških in francoskih medijev - ovrednoten na 10 milijonov evrov.

Za Bayern že igra šest Francozov, in sicer Benjamin Pavard, Corentin Tolisso, Kingsley Coman, Lucas Hernandez, Michael Cuisance in Tanguy Nianzou.

Okrepil se je tudi Leipzig, zasedba nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. V največje mesto v nemški zvezni deželi Saška prihaja kot posojen igralec italijanske Rome 21-letni Nizozemec Justin Kluivert, sin nekdanjega slovitega napadalca Patricka Kluiverta, ki je globoke sledi pustil pri Ajaxu iz Amsterdama, Barceloni in Newcastlu.

Kluivert mlajši se je poleti 2018 iz Ajaxa preselil v Romo v prestopu vrednem 17 milijonov evrov. Za Romo je v 68 nastopih zbral devet golov in deset asistenc. Z Romo ima podpisano pogodbo do konca sezone 2022/23.

Nemški nogometni prvoligaš Hoffenheim pa je pripeljal dve okrepitvi. Iz angleške premier lige se je k njim kot posojeni igralec Tottenhama preselil Ryan Sessegnon, kot posojeni igralec Schalkeja pa bo za Hoffenheim tudi v sezoni 2020/21 igral Sebastian Rudy, so potrdili v klubu.

Dvajsetletni Sessegnon je pri zgolj 16 letih debitiral za prvo ekipo Fulhama, nato pa se je v prestopu vrednem 27 milijonov evrov preselil k Spursom, s katerimi ima sklenjeno pogodbo do konca sezone 2024/25. Trener Tottenhama Jose Mourinho v novi sezoni 20-letniku ni več dajal priložnosti za igro.

Tridesetletni Rudy ima s Schalkejem sklenjeno pogodbo do konca sezone 2021/22. Tako prejšnjo kot novo sezono pa bo igral v dresu Hoffenheima, katerega član je bil že od 2010 do 2017.

 

Komentarjev 1
  • weterek705 03:27 07.oktober 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim....... connect3.best

Sorodne novice