Šport > Nogomet
1376 ogledov

Zaradi smrti nogometaša zahtevajo 100 milijonov evrov

Emiliano Sala Epa
Cardiff od Nantesa zahteva 100 milijonov evrov v zadevi Sala.

Valižanski nogometni klub Cardiff City je na gospodarskem sodišču v Franciji vložil tožbo proti francoskemu nogometnemu klubu Nantesu, s katero zahteva 100 milijonov evrov odškodnine zaradi smrti argentinskega nogometnega napadalca Emiliana Sale 21. januarja 2019 v letalski nesreči, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Cardiff City je prejšnji teden sprožil tožbo na gospodarskem sodišču v Nantesu za odškodnino, ki naj bi jo utrpel klub, in zahteva "več kot 100 milijonov evrov", so pri AFP izvedeli od odvetnikov Nantesa.

Vodilni predstavniki valižanskega kluba so prepričani, da je bil Nantes odgovoren za nesrečo, za katero trdijo, da jo je "organiziral agent" francoskega kluba.

"Gre za povračilo za tisto, kar je klub plačal za Emiliana, in dodatno odškodnino za nadaljnje posledične izgube," so poročali britanski mediji po izjavi Cardiffa.

V vrstah Nantesa pa nasprotno menijo, da "Cardiff odpira novo absurdno sodno bitko, potem ko so ga zavrnili tako pri mednarodni nogometni federaciji Fifa, športnem arbitražnem razsodišču Cas v Lozani in švicarskem zveznem sodišču."

Sala je umrl januarja 2019 v strmoglavljenju manjšega enomotornega letala proizvajalca Piper nad Rokavskim prelivom, ko je letel iz Nantesa v svoj novi klub Cardiff City.

Emiliano Sala | Avtor: Profimedia Profimedia

Valižani so ob smrti trdili, da 28-letni Sala uradno ni bil njihov igralec, in zavrnili plačilo približno 15 milijonov evrov odškodnine.

Mednarodna nogometna zveza je nato Cardiff kaznovala s prepovedjo prestopov v naslednjih treh prestopnih rokih, nato pa se je klub pritožil na športno razsodišče Cas.

Tričlanska komisija Casa je konec lanskega leta obravnavala pritožbo v Lozani in odločila, da mora Cardiff City plačati odškodnino. Valižani so plačali prvi del, ocenjen na približno sedem milijonov evrov.

Cardiff trenutno igra v drugi angleški nogometni ligi, Nantes je član francoske prve nogometne lige.

Komentarjev 1
  • zagnana 13:47 16.maj 2023.

    Zopet neokusni angleži in francozi, živa sramota, po pokojnem , ki sam ne more povedati kako denanško je bilo, takšne "nogometne" odškodnine, kar poyrjuje da človek in njegovo živlnenje nista nič vredna, fuj!

Sorodne novice