Šport > Zimski športi
1329 ogledov

Hadalin z odličnim izhodiščem pred drugo vožnjo, senzacija na vrhu

Štefan Hadalin Epa
Pertl presenetljivi vodilni, Hadalin 11.

Avstrijec Adrian Pertl vodi po prvi vožnji moškega slaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo. Drugi je predstavnik Italije Alex Vinatzer (+0,14), tretji Norvežan Sebastian Foss-Solevaag (+0,16). Najboljši Slovenec je Štefan Hadalin na 11. mestu (+0,82).

Moški slalom je zadnja tekmovalna preizkušnja 46. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v italijanskih Dolomitih.

Prva vožnja je postregla s presenečenji, odstopi in presenetljivim vodilnim. Pertl nastopa na svojem premiernem svetovnem prvenstvu in bo prvič v finalu branil vodstvo s prve vožnje. Pred Cortino je bil le enkrat na stopničkah lani s tretjim mestom na slalomu v Chamonixu.

Adrian Pertl | Avtor: Profimedia Profimedia

Od Slovencev se je najbolje odrezal Hadalin, ki se mu obeta uvrstitev v prvo petnajsterico, kar prinaša tudi točke za slalomsko startno listo za prihodnjo sezono.

Žan Kranjec je na selektivni postavitvi na polovici proge povozil količek in odstopil. Tijan Marovt je z zaostankom 3,06 sekunde 28., Aljaž Dvornik pa z zaostankom 4,07 sekunde 32. Razlike so majhne. Kar 14 tekmovalcev na vrhu se je zvrstilo v eni sekundi.

Zaradi odjuge in pričakovanega poslabšanja stanja snežne površine je tekmovalna žirija posegla po posebnem pravilu, v skladu s katerim bo najboljših 15 tekmovalcev s prve proge v obratnem vrstnem redu nastopilo v finalu. Običajno velja pravilo za prvih 30.

Začetek finala bo ob 13.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice