Šport > Zimski športi
3159 ogledov

Naš orel zadovoljen z odpovedjo tekme: "Zdaj ko sem izvedel to, mi je lažje"

Poleti v Planici Anže Petkovšek Utrinek iz Planice, kjer so prireditelji zaradi premočnih sunkov vetra prisiljeni prestavljati začetek prve serije petkove tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.
Slovenski skakalci so precej mirno sprejeli novico o prestavitvi petkove tekme svetovnega pokala na soboto. Še najbolj bi morala prestavitev tekme ustrezati izrazitemu letalcu Domnu Prevcu.

Kot se je napovedovalo, se je v spored letošnjih poletov v Planici vmešalo vreme. Veter se je namreč po številnih poskusih prestavljanja začetka petkove posamične tekme svetovnega pokala izkazal za premočnega nasprotnika, zato se je vodstvo tekmovanja odločilo, da tekmo z vsega eno serijo prestavi na soboto zjutraj, še pred napovedano ekipno tekmo.

In kako so se z odločitvijo in petkovim razpletom sprijaznili v našem taboru? Vsaj na papirju odločitev zaradi njegove letalske tehnike ustreza Domnu Prevcu. "Zdaj, ko sem izvedel, da bojo jutri dosti boljše razmere za letenje, mi je lažje. Sicer bo tekma nekoliko zgodnejša, ampak je po moje bolje, da je jutri normalna tekma, kot da bi se danes igrali in izsiljevali. Lahko bi se hitro zgodilo kaj takšnega, kot v Willingenu," se je z odločitvijo vodstva tekmovanja strinjal najmlajši izmed bratov Prevc.

Poleti v Planici Sprememba Šport Po čakanju slovo Slovenca, nato pa dokončna odpoved

Tekma bo tako že ob 8.45, saj skakalce že ob desetih čaka tudi ekipna tekma. "Včasih sem jutranji tip, včasih ne. Odvisno od dneva. Ampak jutri bom vse tako tempiral, da bom," je napovedal Domen ter razkril, kaj je počel med dolgotrajnim čakanjem, ko so tekmo, ki bi se morala začeti ob tretji uri popoldne, poskušali izvesti vse do pete ure.

"Pogovarjali smo se o naslednji sezoni, malo sem počival. Poizkušaš čim bolj počivat, nato pa se spraviš v pogon, ko gre zares. Sam sem imel sprva vtis, da tekme ne bo, potem mi je delovalo, da se vse skupaj izboljšuje, ampak na koncu se je spet vse obrnilo. Bil sem že pripravljen in sem nervozen čakal svoj skok, toda nato je spet zapihalo in ni bilo možnosti za tekmo," je zaključil Domen Prevc.

Poleti v Planici Poleg vetra še to Šport To je bil poleg vetra glavni razlog za odpoved tekme, tako kaže

"Super, da jutri čim prej začnemo, da bo veter še zdržal. Komaj čakam, da se začne to dogajanje. Ker bi bila res škoda, če bi na takšen praznik tekma odpadla," pa je svoje videnje prestavitve tekme na soboto zjutraj podal Timi Zajc, ki nima težav s tem, da bo moral v soboto nastopiti brez poizkusne serije. "Če sem pripravljen in v formi, je v bistvu še boljše tako. Tudi na svetovnem prvenstvu sem postal prvak brez poizkusnega skoka. Pa po včerajšnejm zadnjem poletu vem, da ne potrebujem več veliko poizkušati, ampak zgolj ponoviti takšen skok."

"Vedeli smo, kaj pričakovati. Na to sem bil psihično pripravljen, tako da me ni nič moglo presenetiti. Pripravljen sem bil na oba scenarija, tudi na to, da bi se tekma začela. Dali smo 'noge v luft', malo smo počivali, potem so pa rekli, da gre zares. Pogledal sem zastave, so bile res precej mirne, in smo kar vsi začeli skakati naokrog in se ogrevat. Saj ogret sem bil že prej za poizkusno serijo. Na žalost je bila za danes takšna napoved, vedeli smo, kaj bo. Najbolj mi je žal navijačev, da so toliko časa čakali, ampak verjamem, da bo zaradi tega jutri boljše," pa je vse skupaj pospremil Anže Lanišek, ki je po četrtkovi zmagi v kvalifikacijah veljal za enega glavnih favoritov posamične preizkušnje.

Poleti v Planici Odpoved Šport Tako je z vstopnicami, ki so bile kupljene za današnjo tekmo

"To so v bistvu najtežji trenutki, saj mora biti telo pripravljeno, a ne sme biti preobremenjeno. Če toliko časa, uro, dve, tri, ohranjaš telo aktivno ... Mogoče se ne sliši kot nekakšen fizičen napor, a ti vzame veliko energije. A dokler ni uradno odpovedano, morajo biti fantje fokusirani, ko pa je uradno odpovedano, jim pa sporočimo, da se lahko čim prej sprostijo in vrnejo v hotel," pa je trenutke med nestrpnim čakanjem opisal selektor slovenske reprezentance Robert Hrgota.

"Nimamo kaj. Čakali smo, da bo varno, a žal ni bilo. Žirija je sprejela pravilno odločitev, narava je zmagala. Jutri nas čaka en malce daljši dan, podoben današnjemu, le da namesto poizkusne serije že prvi skok šteje zares," se je z odločitvijo žirije strinjal tudi Hrgota, ki je za konec razkril še slovensko postavo na ekipni tekmi. "Ekipa bo enaka kot v Lahtiju. Lovro (Kos), Domen, Timi in Anže."

Robert Hrgota | Avtor: Anže Petkovšek Robert Hrgota Anže Petkovšek

Šport Granerud razkril, kje je končal prvi globus, to se bo zgodilo z drugim Peter Prevc Planica Nesreča Šport Peter Prevc razkril, kaj se mu je zgodilo po padcu v Planici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice