Šport > Moto športi
976 ogledov

Ferrari prvič pod svoje okrilje vzel dirkačico

Maya Weug Reševalni pas/Twitter
16-letnica se je uspela izboriti za mesto na akademiji najznamenitejše dirkaške ekipe.

Maya Weug je postala prva ženska kandidatka v zgodovini, ki si je izborila mesto na sloviti Ferrarijevi akademiji za nadarjene dirkače.

16-letnica je bila najboljša voznica znotraj programa "Dekleta na stezi - zvezde v vzponu", katerega izvaja Mendarodna avtomobilistična zveza (FIA).

Na stezi je Nizozemka premagala Francozinjo Doriane Pin in Brazilki Antonello Bassani ter Julio Ayoub ter si zagotovila mesto na prestižni akademiji, pod okriljem katere bo nastopala v prvenstvu F4 v naslednji sezoni.

Vse štiri kandidatke so bile podvržene številnim testom in preizkušnjam, na katerih niso preverjali zgolj njihovo hitrost na stezi, temveč tudi njihov potencial ter možnost za nadaljnji razvoj. Weugova je tako najbolj prepričala ocenjevalce iz slovite ekipe.

"Nikoli ne bom pozabila tega dne. Sem tako vesela, da bom prvo dekle, ki se bo pridružilo Ferrarijevi dirkaški akademiji. Zmaga na zaključnem delu programa 'Dekleta na stezi - zvezde v vzponu' je potrdila, da sem imela prav, ko sem se odločila, da sledim svojim sanjam, da bi postala profesionalna dirkačica" je bila navdušena Weugova.

Maya Weug | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"To je ključen trenutek v zgodovini ekipe Ferrari in njene akademije FDA, ki je bila ustanovljena leta 2019, da bi pomagala izoblikovati dirkače prihodnosti za našo ekipo Formule 1. Zdaj se bo po zaslugi partnerstva s Fio in programa 'Dekleta na stezi - zvezde v vzponu' prvič v zgodovini akademiji pridružila ženska dirkačica," je bil navdušen vodja Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto.

"Njeno ime je Maya Weug in tekom leta bo napredovala pod našim okriljem ter tudi tekmovala v enem izmed F4 prvenstev, ki jih organizira FIA. Gre za kategorijo, ki pomeni prvi korak na poti v Formulo 1," je bil navdušen Binotto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice