Šport > Zimski športi
7659 ogledov

Šok iz slovenskega tabora! Slovenija na SP brez glavnega aduta za medaljo?

žan kranjec Epa
Slovenski trenerji niso prepričani, če bo Žan Kranjec nared za Svetovno prvenstvo.

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je v sredo v italijanskem Trbižu znova treniral, je v pogovoru za Dnevnik dejal Klemen Bergant, glavni trener slovenske moške reprezentance v tehničnih disciplinah. Bergant sicer pravi, da se je Kranjec dobro izkazal, a da težko napove, ali bo 28-letni specialist za veleslalom pripravljen do svetovnega prvenstva.

V italijanski Cortini d'Ampezzo se bo SP začelo 8. februarja, veleslalom pa bo na sporedu 19. februarja, tako da ima najboljši slovenski smučar v skupnem seštevku svetovnega pokala še tri tedne časa za ustrezno pripravo. Vseeno je Bergant izrazil nekaj dvomov glede priprav na SP.

Klemen Bergant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Težko napovem, ali se mu bo uspelo pripraviti do svetovnega prvenstva ali ne. Žan je športnik, ki si povsem zaupa le v primeru, da ima kontrolo nad vsemi stvarmi," je povedal za Dnevnik po sredinem dopoldanskem treningu na ledeni progi v Trbižu. Ta je minil brez večjih težav.

"Po treh tednih brez smučanja se je Kranjec izkazal dobro. Seveda pa ni treniral z maksimalnimi obremenitvami. Kljub temu da je vmes veliko delal za kondicijo, je izgubil nekaj mišičnega tonusa," je dodal Bergant in poudaril, da njegovega varovanca na naslednjih tekmah ne bo.

"Glede na to, da je Žan včeraj opravil šele prvi dober trening, ni nobene možnosti, da bi tekmoval že ta konec tedna na slalomu v francoskem Chamonixu. Zanj je predvsem pomembno, da kakovostno trenira in si povrne zaupanje," je za Dnevnik sklenil Bergant.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Kranjec se je poškodoval 5. januarja pred tekmami v švicarskem Adelbodnu. Nekaj več kot tri tedne zatem je opravil prvi kakovostnejši trening, potem ko prvi stik s snegom po ženskih tekmah Zlate lisice v Kranjski Gori zaradi bolečin v hrbtu ni trajal dolgo.

Osemindvajsetletnik je trenutno v veleslalomski razvrstitvi deveti, lansko zimo pa je sklenil na četrtem mestu v tej disciplini. V tej sezoni je bil v italijanski Santa Caterini drugi, kar so bile njegove sedme stopničke v svetovnem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice