Šport > Zimski športi
1309 ogledov

Veliko norveško slavje, Hadalin do odličnega rezultata

Sebastian Foss-Solevaag Epa
Norvežan Sebastian-Foss Solevaag je nov svetovni prvak v slalomu, Slovenec Štefan Hadalin je preizkušnjo končal na sedmem mestu.

Sebastian Foss-Solevaag je z najboljšim časom druge vožnje napredoval z tretjega mesta na prvo ter tako postal nov svetovni prvak. Po zlatu na mešani ekipni paralelni tekmi je 29-letni Norvežan tako osvojil tudi individualno zlato na slalomski tekmi.

Norvežani imajo tako na SP v Cortini vendarle odličje tudi v individualni preizkušnji. Norveška ima po 24 letih znova svetovnega prvaka v slalomu. Pred Cortino je bil zadnji Norvežan s slalomskim zlatom na SP Tom Stiansen, ki je slavil 15. februarja 1997 v Sestrieru.

Sebastian Foss-Solevaag | Avtor: Epa Epa

Na drugem mestu je končal vodilni po prvi vožnji, Avstrijec Adrian Pertl, ki do današnje preizkušnje še nikoli ni bil boljši kot tretji na tekmi svetovnega pokala. Za Norvežanom je zaostal za 21 stotink.

Na tretjem mestu pa je za popolno norveško slavje poskrbel Henrik Kristoffersen, ki se je na stopničke prebil s šestega mesta po prvi vožnji. Za rojakom je zaostal za 46 stotink.

Štefan Hadalin | Avtor: Epa Epa

Štefan Hadalin, ki je po prvi vožnji zasedal 11. mesto, se je pogumno lotil finalne postavitve in solidno opravil svojo nalogo. Vendar pa se ob prihodu v cilj njegovo ime ni obarvalo v zeleno barvo vodilnega.

Na koncu je s sedmim mestom prišel do pomembnih točk za startno listo za prihodnjo sezono. Sedmo mesto pa si je delil s francoskim asom Alexisom Pinturaultom.

Komentarjev 1
  • mirror 17:21 21.februar 2021.

    Naše smučanje je vse bolj ena sama žalost. Ne pri fantih in ne pri dekletih ni nobenega, da bi se uvrščal blizu vrha. Enako pri tekih. Še najbolj nam kaže pri skokih.

Sorodne novice