Svet
7362 ogledov

Žena nesrečnega Italijana opisala dogajanje na ladji

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Ivo Cagalj / Pixsell
Na sodišču v Splitu je spregovorila žena pokojnega Eugenija Vincija, ki je umrl na ladji na Hvaru.

Manuela Fiasconaro je bila skupaj z možem, sinom in hčerko na ladji Atlantia. Na ladji so s sinom in možem spali v eni kabini, medtem ko je bila hči v drugi. Kmalu po vkrcanju na ladjo, so posadki potožili zaradi klime in hladilnika, ki nista delovala. Iz klime je prihajal von po bencinu ali nafti, nato pa je bilo v zraku vonjati plin. 

Dogovorili so se, da naj klima deluje štiri ure dnevno, zadnjo noč pa so klimo prižgali tudi po vrnitvi z večerje na Hvaru, saj so se želeli dobro naspati. 

"Deset minut po vkrcanju sva s hčerko odšli spat. Ko smo odprli vrata njene kabine, je iz klime prismrdelo. Prav tako je isti vonj bil prisoten v naši kabini. Ulegla sem se v posteljo in zaspala, a se čez nekaj časa zbudila, ker mi je bilo vroče in ni bilo zraka. Možu sem rekla, naj preveri, kaj se dogaja s klimo," njene besede povzema Jutarnji list. 

Čez nekaj časa se je spet zbudila, ker ji je bilo slabo. "Na postelji poleg mene ni bilo moža. Zaspala sem in se nato spet prebudila, a tudi takrat ni bilo moža poleg mene," je nadaljevala svoje pričanje. Od štirih oken v njihovi kabini sta bili dve odprti, dve pa priprti. 

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Italijani na Hvaru Svet Iz splitske bolnišnice vendarle tudi dobra novica

Ko se je okoli 10. ure zbudila, se je počutila zelo slabo. Pogledala je proti sinu, ki je spal, kot da je mrtev, v kopalnici pa je nagnjenega nad kad videla moža. Na hrbtu je imel rdeče lise. Ko se ga je dotaknila, ni čutila, da je hladen. Na pomoč je poklicala prijatelja, ki ji je povedal, da je mož mrtev. Prijatelj je šel do kabine, v kateri sta bili nekdanji senator Bruno Mancuso in njegova žena, ki sta se tudi slabo počutila. 

V hčerkino kabino so morali vdreti, saj je bila zaklenjena z notranje strani. V njej so našli deklico, ki je imela okoli ust peno. Deklico in dečka so odnesli na palubo, nato pa z reševalnim vozilom odpeljali do helikopterja, ki jih je odpeljal v bolnišnico v Splitu. 

Preiskava še traja. Lastnik in kapitan plovila na zaključek preiskave čakata na prostosti. Otroka, ki sta trenutno še v bolnišnici v Splitu, naj bi kmalu prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Rim.

Hvar Težave se kopičijo Svet Lanski gostje o izkušnji na plovilu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 22:06 21.avgust 2019.

    Pa dobro Folk če se dobro spomnim naj bi najem te lupine od čolna stal 12000 eur na teden. Pa da jaz dam toliko denarja pa kaj je narobe z temi spagetarji. Za dvanajst čukov mora vse bit tipi topi ...prikaži več ne da mi bo kaj smrdelo in da bom sprejemal kakršne koli kompromise

Sorodne novice