Šport > Košarka
6570 ogledov

Mati Dražena Petrovića besna na košarkarskega zvezdnika

Mario Hezonja Profimedia
Hrvaški košarkarski zvezdnik bo v Portlandu nosil dres s številko 44, katerega si je lastil tudi legendarni Dražen Petrović. Nad odnosom mladega Hrvata pa ni najbolj navdušena Draženova mati, Biserka Petrović.

Hrvaški košarkar Mario Hezonja je postal nov igralec NBA ekipe Portland Trail Blazers. 24-letnik je podpisal dvoletno pogodbo za minimalno plačo 1,7 milijonov dolarjev po sezoni, na dresu pa bo nosil številko 44.

To je ista številka, kot jo je v dresu Portlanda nosil eden največjih evropskih športnikov vseh časov, tragično preminuli "košarkarski Mozart", Dražen Petrović, kateremu so bili Trail Blazers prvi klub po prestopu v ligo NBA leta 1989.

"Všeč mi je, da je Mario izbral številko 44, da vse spomni na mojega Dražena in na to, kakšen vtis je pustil v ligi NBA. Navsezadnje je Portland klub, ki ga je izbral na naboru in v katerem je odigral prve NBA tekme," je na temo nove številke Maria Hezonje spregovorila Draženova mati, Biserka Petrović, ki pa je nato spremenila svoj ton ter spregovorila z dosti ostrejšimi besedami:

"Ob tej priložnosti pa bi rada Mariu sporočila, da si želim, da bi se redno odzival na vpoklic v hrvaško reprezentanco, kot je to počel Dražen, če si že želi biti nov Dražen. Bilo bi lepo, če bi tako razmišljal, saj je v športu, v katerem ti mora biti reprezentanca sveta!"

biserka petrović | Avtor: Profimedia Profimedia

Hezonja je namreč leta 2017 zavrnil nastop za hrvaško reprezentanco na Eurobasketu, v času ko je bil selektor prav Draženov brat, Aleksandar "Aco" Petrović, prav tako pa ni nastopil niti v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo na Kitajskem. Zaenkrat pa ignorira tudi novega hrvaškega selektorja Veljka Mršića.

Mario Hezonja | Avtor: Profimedia Profimedia

Po drugi strani pa se je Dražen Petrović vedno s ponosom odzval na vpoklic v reprezentanco ter je ene izmed svojih najbolj nepozabnih partij odigral prav v dresu z državnim grbom. Tako je bilo tudi leta 1993, ko se je odločil nastopiti celo v kvalifikacijah za Eurobasket, čeprav bi hrvaška reprezentanca tudi brez njega z lahkoto opravila s tekmovanjem. Prav med vrnitvijo s tega kvalifikacijskega turnirja na Poljskem pa je tragično preminil...

"Le spomnite se leta 1993! Dražen se je brez pomisleka in s poškodovanim kolenom odločil, da bo v hrvaškem dresu odigral kvalifikacije za Eurobasket! Mnogi igralci danes na kaj takega ne bi niti pomislili, zato želim sporočiti Hezonji, naj na takšen način sledi Draženu in njegovi zapuščini," je zaključila Biserka Petrović.

luka dončić dirk nowitzki Legendi Šport Luka Dončić z lepo potezo počastil legendarnega Dražena Petrovića Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Srečanje Šport Dragić močno ganil mamo Dražena Petrovića: "Že celo jutro jokam!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice