Šport > Nogomet
60692 ogledov

Besno odprto pismo Čeferinu: "Pelji lastno hčer na stadion!"

aleksander čeferin Epa
Navijač ekipe Club Brugge se je besnim odprtim pismom obrnil na prvega moža Uefe.

Odločitev vodstva najmočnejše belgijske nogometne lige, da zaključi sezono ter podeli naslov vodilni ekipi Cluba Bruggea, ni naletela na plodna tla pri vodilnih možeh Uefe, ki od posameznih nogometnih zvez zahtevajo, da se vsa prvenstva odigrajo do konca, pa čeprav bi za to morali čakati na poletne mesece.

Prvi mož Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je šel celo tako daleč, da je Belgiji zapretil z izključitvijo njenih klubov iz vseh evropskih tekmovanj, če ostanejo pri svoji odločitvi, da se prvenstvo predčasno konča. 

Čeferin vs Janša Obtožbe Šport Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"

Čeferinova poteza seveda ni bila všeč navijačem iz te dežele, medtem ko je eden izmed navijačev ekipe iz Bruggea šel celo tako daleč, da je na Čeferina naslovil odprto pismo:

"Vaša izjava, da ste Euro 2020 odložili zaradi solidarnosti do nogometnih zvez, kaže, kako ste arogantni vi in vaša organizacija, ki jo vodite. Preložitev Evropskega prvenstva ni poteza solidarnosti, temveč poizkus zaščite vašega lastnega denarja. Nič manj, nič več. Zato je še posebej hinavsko, da sedaj vršite pritisk na zveze, da igrajo ligo brez navijačev, ko pa tudi sami tega zaradi finančnega interesa ne mislite početi," je začel s pismom belgijski navijač.

Aleksander Čeferin Nezaslišano Šport Milovanovič ostro nad novinarja Nove24TV zaradi napada na Čeferina

"Imate družino in otroke. Zdi se mi, da hčerko. Ali bi jo, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne. Ali bi ji pustili, da je del dogajanja, v katerem sodeluje tako število ljudi, kot je nogometna tekma? Kajti v teh pogojih je za tekmo še vedno potrebno več kot le 22 nogometašev in nekaj sodnikov. Pomislite vendar na redarje, policaje, ki morajo skrbeti za zaščito tekme. Potem imamo tu kuharje, ki pripravljajo obroke, ekonome, ki perejo drese, vzdrževalce, snemalce, novinarje... Ali bi pustili, da je vaša hčerka del takšne 'minimalne' skupine? Zanima me vaš odgovor, toda mislim, da ji ne bi pustili. Zakaj bi potem tisoče drugih ljudi to moralo početi, verjetno celo dvakrat na teden?"

"Kot predsednik Uefe bi morali biti inteligenten človek. Sprejmite pametno odločitev, pa čeprav vas bo finančno prizadela, namesto da poizkušate prikrajšati navijače priložnosti, da uživajo v tekmah, z grožnjami o izločitvi iz Evrope. Nogomet ni nič brez navijačev!" je pismo zaključil besen navijač.

Miran Ališič 'Frajer in luzer' Šport Ališič ostro komentiral nesoglasja med Janšo in Čeferinom Liga prvakov, žoge Odločitev Šport Imamo prvo izmed največjih lig, ki je že določila datum nadaljevanja prvenstva Mehdi Bayat Sezona v zraku Šport Belgijci popustili pod Čeferinovim pritiskom
Komentarjev 39
  • saegnosbird 00:04 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Bojan Lavrencic 18:17 13.april 2020.

    Kakšni blesavi komentarji ljudi, ki se niti najmanj ne spoznate na nogomet in očitno tudi ne na pravila zveze. Tako kot tisti ki naj bi baje napisal to pismo. Od kdaj pa se na stadionu kuha za nogometaše. Zakaj pa ...prikaži več potem niste skakal v zrak glede Planice, ta je bila odpovedana šele z odlokom ne pa z strani organizatorja. Bimbo ti zveze skrbijo da gre po njihovih pravilih, glede nevarnosti (epidemija, terorizem, požarna itd) pa so odgovorne oozamezne države.

  • silvo82 09:40 13.april 2020.

    saj na koncu bodo vlade odločile kdaj bo konec prvenstev.vlade bodo pa odločile najprej zdravje čeferin pa naj igra nogomet s svojimi p..kolikor jih bo še imel zaradi tega izsiljevanja

Sorodne novice