Šport > Nogomet
513 ogledov

Zvezdniški vratar že sedem mesecev ni ohranil nedotaknjene mreže!

Thibaut Courtois Profimedia
V madridskem velikanu se vsi sprašujejo, v čem je problem? Ali je resnično težava samo v vratarju, ali je težava predvsem v obrambi? Toda dejstvo je, da se je Thibaut Courtois, ki že sedem mesecev ne pozna tekme brez prejetega zadetka, izkazal za enega najbolj precenjenih nogometašev na svetu.

Nogometaši Real Madrida so v zadnjem letu po odhodu Cristiana Ronalda naravnost neprepoznavni in niti malo ne spominjajo na klub, ki je tri leta zapored osvajal Ligo prvakov. Pri katastrofalnih predstavah svojih varovancev pa mora strokovnjaka na klopi Belega baleta, Zinedina Zidana, skrbeti predvsem en podatek...

Na sredini tekme Lige prvakov se je Real proti PSG-ju v 14. minuti znašel v rezultatskem zaostanku, potem ko je nekdanji Galaktik Angel Di Maria prodrl v kazenski prostor ter s strelom v bližnji kot premagal vratarja Thiabauta Courtoisa.

Belgijski zvezdnik v vratih Reala je tako zgolj podaljšal svoj neslaven niz tekem, na katerih mu je uspelo prejeti zadetek. Ta niz po novem traja že dobrih sedem mesecev! Zadnjo tekmo, na kateri je celo Courtoisu uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, je Real odigral v začetku februarja, ko je s 3:0 premagal Alaves.

Od začetka prejšnje sezone, ko je po kontroverznem prestopu, ko je celo bojkotiral treninge svojega prejšnjega kluba Chelseaja, izrinil iz prve enajsterice sicer pri Realu naravnost sijajnega Keylorja Navasa, je Courtois na 40 tekmah prejel že neverjetnih 56 zadetkov.

S svojimi neprepričljivimi posredovanji ter obnašanjem pa se je seveda kmalu znašel na udaru številnih kritikov, ki se ga niso usmilili niti po tekmi s Parižani, ki mu nekoliko zamerijo prvi, predvsem pa drugi prejeti zadetek, ko ga je Di Maria premagal s strelom od daleč.

Vsekakor ni Courtois edini krivec za Realove neuspehe, toda s svojimi neprepričljivimi nastopi nikakor ne pomaga pri iskanju izhoda iz krize. Navijačem Belega baleta pa se medtem že močno kolca za priljubljenim Navasom, ki po novem navdušuje v vratih PSG-ja.

 

Courtois Hinavsko Šport Nekoč prepeval "j***š Real", zdaj poljublja grb
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice