Šport > Zimski športi
84300 ogledov

Noro razkritje Domna Prevca: "Moral bi biti diskvalificiran"

Planica Anže Petkovšek Smučarski poleti v Planici.
Domen Prevc je imel za sabo zelo turbulenten dan, od ponesrečenega skoka na posamični tekmi, do odličnih poletov na ekipni tekmi.

Domen Prevc je veljal za enega največjih slovenskih adutov na sobotnih dogodkih v dolini pod Poncami, ko je Planica najprej gostila posamično tekmo z zgolj eno serijo in nato še ekipno tekmo svetovnega pokala.

Dan se je začel s posamično tekmo, na kateri je Domen, tretji iz četrtkovih kvalifikacij, pristal pri zanj skromnih 220 metrih, kar je bilo dovolj šele za enajsto mesto, za zmagovalcem Stefanom Kraftom pa je zaostal za skoraj 25 točk.

Anže Lanišek Na vse ali nič Šport Prefrigani Avstrijci izničili veliko prednost Slovencev Anže Lanišek Izid kariere Šport Lanišek poskrbel za slovenske stopničke v Planici

Je pa nato Domen povsem drugače nastopil na ekipni tekmi, kjer je poletel kar 240,5 in 239,5 metrov, s čimer je tudi postavil najboljšo daljavo dneva, obenem pa pomagal Sloveniji do končnega drugega mesta, ko je naše orle za dobrih šest točk premagala le Avstrija.

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Podelitev nagrad za ekipno tekmo in posamično tekmo sobotnega tekmovalnega dne v smučarskih poletih v Planici. Anže Petkovšek

"Ja, v teh dveh skokih na ekipni tekmi sem užival, saj sta bila ena vzpodbuda za naprej, ker sem bil zaradi tistega skoka s posamične tekme resnično jezen. Sem le vesel, da sem nato na ekipni tekmi dodal svoj delež," je svoje današnje nastope pokomentiral najmlajši izmed bratov Prevc.

Domen je tudi razkril, kaj je bil glavni razlog za slabši prvi skok. Nastopil je namreč s strganim dresom. "Za ekipno tekmo sem nato vzel opremo, ki funkcionira. V bistvu sem imel srečo, ker se mi je dres strgal in sem imel praktično veliko sreče, ker če bi šel na kontrolo, bi bil diskvalificiran," je iskreno priznal Prevc. "Ta poleta sta bila nato za dušo, upam pa, da bo jutri na vrsti še kak daljši polet."

Planica Zadnji polet Šport Slovo Slovenca, ki je poletel najdlje: "Enkrat se je moralo tudi to končati"

Slovenski orel je tudi iskreno priznal, da je nekaj grenkega priokusa, ker se je zmaga izmuznila skozi prste. "Ja, je grenkega priouksa. Praktično smo imeli zmago zagotovljeno. Toda to je šport, ne izide se ti vsakič. Vsak je napravil vse v njegovi moči, a na žalost ni bilo dovolj. Še vedno gre za odlično drugo mesto, a z grenkim priokusom."

Sta pa izjemna poleta na ekipni tekmi ter daljava dneva velika vzpodbuda za nedeljsko tekmo. "Lepo je slišati, da sem imel daljavo dneva, ampak jutri je nov dan, štel bo le rezultat na koncu. Mogoče je pa to res vzpodbuda za jutri, da grem lahko mirno na tekmo." In koliko bi si želel jutri skočiti? "Ja, metrov je tam dol do 255 metrov še dovolj," je v smehu zaključil najmlajši izmed bratov Prevc.

Poleti v Planici Poleg vetra še to Šport To je bil poleg vetra glavni razlog za odpoved tekme, tako kaže Poleti v Planici Odzivi na odpoved Šport Naš orel zadovoljen z odpovedjo tekme: "Zdaj ko sem izvedel to, mi je lažje"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice