Volitve 2018
11947 ogledov

Šarec po pogovoru s Toninom našel skupne točke

Marjan Šarec Saša Despot
Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je "zakasnelo odzval vabilu na tisto kavo, ki je bilo že februarja".

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je po srečanju s predsednikom NSi Matejem Toninom pojasnil, da sta ugotovila tudi nekaj skupnih programskih točk, a jih ni želel razkriti. "Danes je bil čas za prvi pogovor, da smo ugotovili, da so vrata odprta, in to je to," je pojasnil. 

Kot je po srečanju s Toninom na sedežu NSi za medije pojasnil Šarec, se je danes predvsem "zakasnelo odzval vabilu na tisto kavo, ki je bilo že februarja". Takrat je ob prevzemu vodenja stranke predstavnike več strank na kavo vabil Tonin, a je Šarec napovedal, da se bodo vabilu odzvali, ko bo čas. "Zdaj je prišel ta čas in smo spili tisto zapoznelo kavo," je danes povedal Šarec in vsebine pogovorov ni želel razkriti.

Marjan Šarec Slovenija Šarec prezvema pobudo

Pogovarjali se bodo še naprej

Pojasnil je, da sta se pogovarjala marsikaj, tudi o kakšnih kamniških temah, saj sta stranki v tamkajšnjem občinskem svetu v koaliciji. Tudi volilna programa obeh strank sta bila na mizi, a Šarec je poudaril, da je še prezgodaj, da bi razkrili kakšne programske točke.

Marjan Šarec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Glede tega, ali se v NSi strinjajo z izhodiščnimi točkami, ki jih je sam poslal v parlament izvoljenim strankam z izjemo SDS, je Šarec dejal, da so te takšne, da s tistim, ki bi imel kaj proti njim, ne bi bilo smisla govoriti naprej. "Od Nove Slovenije smo slišali, da se bomo pogovarjali naprej - to je današnji sestanek tudi prinesel," je dejal Šarec. V NSi so se pripravljeni pogovarjati dalje, sicer pa Tonin po srečanju s Šarcem pred medije ni stopil, to bo storil zvečer ob robu seje sveta NSi, ki bo odločal tudi o njegovem ponujenem odstopu.

Na vprašanje, ali je NSi jeziček na tehtnici morebitne njegove levosredinske vlade, je Šarec odgovoril, da ne morejo govoriti, kdo je jeziček na tehtnici, ker še niso opravili vseh pogovorov. Šarec se je namreč v preteklih dneh že sestal s predsedniki nekaterih drugih v parlament izvoljenih strank, Mirom Cerarjem (SMC), Alenko Bratušek (Stranka Alenke Bratušek), Dejanom Židanom (SD) in Karlom Erjavcem (DeSUS). S predstavniki Levice in SNS pa termina za srečanje še niso dogovorili, je pojasnil.

državni zbor Slovenija Zadnji glasovi premešali imena novih poslancev

Srečanja z Janšo ni izključil

Zanikal je tudi, da bi s kom že govorili o kadrovskih vprašanjih, saj da se je treba najprej uskladiti, ali bodo sploh sodelovali in kako bodo uskladili programe. Obenem pa je zatrdil, da njihova stranka pred ustanovno sejo DZ, ki bo predvidoma konec prihodnjega tedna, ne bo podala predloga za kandidata za predsednika DZ. "Mislim, da je prav, da smo tukaj konstruktivni. Verjamem pa, da bo do takrat prišlo do tega, da se bomo uskladili, kdo bo ta predsednik," je še dodal.

Poziva od SDS na srečanje Šarec, kot je dejal, še ni prejel in pravi, da tudi ne ve, če ga lahko pričakuje. Če ga bodo dobili, se bodo pa odločili, ali se bodo nanj tudi odzvali, je dejal in dodal: "Mogoče je vse, kar ni izrecno nemogoče."

Janez Janša Slovenija Zaradi ugovora SDS ponovno šteli neveljavne glasovnice iz Argentine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
 • matermila 09:24 17.junij 2018.

  smo ugotovili, da so vrata odprta, Res je,vrata so odprta,da jo boš lahko hitro potegnil,ko se ti vse zruši.

 • Avatar olor
  olor 10:19 13.junij 2018.

  O to bo še pestro, na koncu bodo pa volitve ponovljene.

 • Avatar čavez
  čavez 10:09 13.junij 2018.

  Zmagala je SDS naj vodi vlado SDS, ostalih ne priznam in bom bojkotiral vse kar bodo levičarji sprejel.