Slovenija
3941 ogledov

Janša o razprtijah v stranki DeSUS

Janša Vrh EU Epa
Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je s stanjem v stranki seznanil premierja Janeza Janšo.

Franc Jurša je v ponedeljek zvečer govoril s predsednikom vlade Janezom Janšo. Seznanil ga je s tem, da se v stranki ukvarjajo "s predsednico stranke in ne ministrico ali koalicijo". Telefonski pogovor je bil informativen in na nivoju, je ocenil Jurša. Vprašanja, kako se bo zadeva odvijala v prihodnosti, nista načela.

Tudi Janša se je strinjal s tem, da gre za vprašanje, ki ga morajo razrešiti znotraj stranke. "Stranka mora sama preko članstva in izvoljenih organov odločati o svojem vodstvu in programu. Če je res samostojna, na podlagi dejstev in ne zaradi pozivov ali režij pristranskih medijev pod vplivom drugih strank in ozadij," je premier danes zapisal na družbenem omrežju Twitter. Dodaja še, da to "loči demokratično suvereno stranko od satelita".

Tomaž Gantar Novo Slovenija Pivčevi hrbet obrnil tudi Gantar. Bo DeSUS izstopil iz vlade?

Pivčeva bi se spet sestala v petek

Aleksandra Pivec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Predsednica stranke Aleksandra Pivec je sicer že napovedala ponoven sestanek s poslanci, tokrat s širšim vodstvom stranke. Sestanek je predviden za petek, kot je dejal Jurša, so vabila že prejeli. Sam se sicer sestanka ne bo udeležil, kot pravi, pa naj bi kazalo na slabo udeležbo.

Pivčevi so poslanci stranke DeSUS po ponedeljkovem sestanku predlagali takojšen in nepreklicen odstop z vrha stranke. Če tega ne bo storila, svetu DeSUS predlagajo, da ji izreče nezaupnico. Pivčeva je pa dejala, da je za odločitev, ali bo pozivu k odstopu sledila, še prezgodaj. Poziv k odstopu je za pravo odločitev oklical tudi minister za zdravje in predsednik sveta DeSUS Tomaž Gantar.

Ministrica se je znašla pod plazom očitkov zaradi nejasnih plačil gostovanj v službenem času. Iz opozicijskih vrst pa prihajajo tudi nekateri pozivi k odstopu iz mesta ministrice.

DeSUS, Aleksandra Pivec Odgovor Slovenija Pivčeva ne bo odstopila, bi pa pregledala stare račune bivših ministrov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 23:46 11.avgust 2020.

    ortodoksni levičarski anarhisti, povečini spolno zlorabljeni v rejniških družinah in od očimov, so se združili na tem portalu in in izpovedujejo svoje frustracije. namesto demografskega sklada je potrebno uvesti direktorat za retardirane levičarje in začeti s prevzgojo, ker so to ...prikaži več potencialni teroristi in nasploh neuravnovešeni izmečki.

  • Pohujšanje 21:01 11.avgust 2020.

    Kaj je Janša predlagal Desusu? Ali se ne ve?? ZDRUŽITEV s SDS-to je rešitev za DESUS.

  • Avatar Pinkopalinko.
    Pinkopalinko. 20:37 11.avgust 2020.

    jebe se Janši ......on je našel 20.% Slovenskih Yugonastalgikov in ustvaril kopijo bivše KPJ .......njemu se res vidi, da je bil in bo ostal komunajzar do smrti........baje ima še vedno sliko njegvega vzornika Tita obešeno v spalnici.......to je zaupala Urška sodelavki

Sorodne novice