Šport > Nogomet
867 ogledov

V Savdsko Arabijo tudi nekdanji trofejni trener Olimpije

igor bišćan Trener Olimpije Igor Bišćan.
Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan je prevzel savdskoarabski Al Shabab.

Hrvaški nogometni trener Igor Bišćan je novi trener savdskega Al Shababa. Nekdanji hrvaški reprezentant in nekdanji trener ljubljanske Olimpije je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26, je klub iz Savdske Arabije objavil na spletni strani.

Bišćan, ki je za hrvaško izbrano vrsto zbral 17 nastopov in dosegel en gol, je nazadnje med letošnjim aprilom in koncem avgusta treniral zagrebški Dinamo, a se je moral zaradi slabih rezultatov posloviti, čeprav je s klubom pred tem osvojil državno prvenstvo in superpokal.

Pred tem je bil med 2019 in do angažmaja pri Dinamu selektor hrvaške reprezentance do 21 let, s katero se je na evropskem prvenstvu prebil v četrtfinale, kjer je po podaljških izgubil s Španijo, v sezoni 2018/19 pa je vodil Rijeko ter osvojil hrvaški pokal in drugo mesto v prvenstvu.

Pred tem pa je bil od junija 2017 natanko eno leto trener ljubljanske Olimpije, s katero je osvojil dvojno krono, preden ga je presenetljivo po koncu sezone odpustil takratni predsednik kluba Milan Mandarić. Ljubljanskega velikana je skupaj vodil na 44 tekmah, na katerih je zabeležil 28 zmag (64 %), 12 neodločenih izidov in 4 poraze.

Igor Bišćan | Avtor: Profimedia Bišćan je po eni sezoni zapustil Ljubljano. Profimedia

Trenersko pot je sicer začel pri Rudešu, s katerim je osvojil drugo hrvaško ligo, v igralski karieri pa je dvakrat zastopal Dinamo iz Zagreba, nosil pa je še drese Panathinaikosa, Liverpoola in Samobora.

Al Shabab je sicer klub iz Riyada, ki se lahko v svoji bogati zgodovini pohvali s 23 lovorikami, od tega s šestimi državnimi naslovi, lani pa je prvenstvo končal na četrtem mestu.

Klubske barve trenutno zastopajo tudi nekateri v Evropi zelo znani nogometaši, kot so Belgijec Yannick Ferreira Carrasco (Monaco, Atletico Madrid), Argentinec Ever Banega (Valencia, Atletico Madrid, Sevilla, Inter Milano), Maročan Romain Saiss (Clermont, Le Havre, Angers, Wolverhampton Wanderers, Bešiktaš) in Senegalec Habib Diallo (Metz, Brest, Strasbourg).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice