Šport > Zimski športi
8784 ogledov

Iz poljske reprezentance sporočili odlično novico glede Kubackega

Dawid Kubacki Instagram
Dawid Kubacki se je po hudi družinski drami vrnil v poljsko reprezentanco, kjer je že začel s prvimi treningi.

 

"Dawid Kubacki je ponovno začel trenirati z ekipo," je v pogovoru za spletno stran skijumping.pl razkril trener poljske skakalne reprezentance Thomas Thurnbichler, potem ko se je poljska ekipa v celoti zbrala na začetku priprav za novo sezono 2023/24, katere so pričeli 25. aprila.

Gre za odlično novico, potem ko je drama odličnega poljskega skakalca ob zaključku minule sezone pošteno pretresla skakalno karavano. Do takrat drugi skakalec zime, ki se je še vedno potegoval za veliki kristalni globus, je namreč sredi Raw Air turneje nenadoma izginil in končal sezono, kasneje pa se je izvedelo, da se je vrnil domov, kjer je stal ob strani ženi Marti, ki se je borila za življenje.

Slednja je imela hude težave s srcem, njeno življenje pa je nekaj časa celo viselo na nitki. A tudi s pomočjo svojega moža je Marti uspelo premagati vse prepreke, tako da je poljski šampion pred nekaj tedni že sporočil veselo novico, da je bila njegova partnerica že odpuščena v domačo oskrbo, kjer počasi okreva.

Thomas Thurnbichler in Dawid Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia

"Imel sem zelo plodovit pogovor z Dawidom. Skupaj z Marto se zelo dobro spopadata s situacijo. Seveda moramo biti v Dawidovi situaciji zelo fleksibilni, toda kot vse kaže, bo Dawid že od začetka poletne sezone popolnoma vključen v proces treninga, če se bo vse razvijalo tako pozitivno, kot se je v zadnjem času. Sem zelo vesel, da se bo Dawid lahko držal načrta, ki ga je pripravila reprezentanca," je pogovor o situaciji Kubackega zaključil Thurnbichler.

Kubacki je sicer sezono zaključil kot četrti skakalec sezone, potem ko je izpustil zadnje tekme svetovnega pokala. Na stopničke se je tako kot tretji skakalec te zime povzpel naš Anže Lanišek, ki je ob podelitvi poskrbel za neverjetno potezo, ki je navdušila poljsko skakalno javnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice