Šport > Zimski športi
2079 ogledov

Nadarjeni Slovenec do rezultata kariere: "Občutek je bil res neverjeten!"

Planica Anže Petkovšek Rok Masle na posamični tekmi sobotnega tekmovalnega dne v smučarskih poletih v Planici.
Eden izmed junakov sobotnega planiškega dogajanja je bil tudi mladi 18-letni Rok Masle.

Slovenska javnost je po fantastičnih četrtkovih kvalifikacijah, ko so slovenski orli slavili kar trojno zmago, z nestrpnostjo pričakovala prvo posamično tekmo svetovnega pokala v Planici.

Potem ko je bila petkova tekma zaradi nestabilnega in močnega vetra prestavljena na soboto, so ljubitelji smučarskih skokov pričakovali, da se bo trojica Anže Lanišek - Timi Zajc - Domen Prevc vpletla v boj za zmago z v letošnji sezoni na letalnicah nepremagljivo dvojico Stefan Kraft - Halvor Egner Granerud.

Anže Lanišek Izid kariere Šport Lanišek poskrbel za slovenske stopničke v Planici

Na koncu se je Avstrijec izkazal za premočnega, tako da se je moral Lanišek zadovoljiti s še vedno odličnim drugim mestom, Zajc je končal na šestem, Domen Prevc pa enajstem mestu.

Ob vseh teh odličnih nastopih v tem trenutku najmočnejših slovenskih orlov pa bi skorajda spregledali izjemen uspeh mladega Roka Masleta, ki je s poletom dolgim 225 metrov dosegel svoj najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala, 16. mesto. Mladi Slovenec je tako vzel skalp letalcem, kot so Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger, Michael Hayböck, Karl Geiger ...

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Rok Masle na posamični tekmi sobotnega tekmovalnega dne v smučarskih poletih v Planici. Anže Petkovšek

"Občutek je bil res neverjeten, sploh zato, ker je bil to zadnji skok moje sezone in to še na domači skakalnici," je po svojem poletu izjavil Masle, katerega najboljša rezultata v svetovnem pokalu sta bili 21. mesti v Lillehamerju in Oslu.

Mladi Rok je bil sicer pred tedni očaran že nad vikersundsko letalnico, ko je prvič poletel na njej, a tudi Planica je nekaj posebnega. "Obe sta na svoj način posebni. Planiška predvsem zaradi te nore publike."

Planica Priznal resnico Šport Noro razkritje Domna Prevca: "Moral bi biti diskvalificiran"

Kljub svoji mladosti in neizkušenosti pa je Masle nemudoma po odskoku vedel, da bo ta polet nekaj vrhunskega. "Takoj z mize se je videlo, da bo pravi polet, tako da sem samo užival od takrat naprej," je izjavil Masle, ki je v petek neuspešno čakal na svoj prvi uradni nastop na domači tekmi v svetovnem pokalu.

"Definitivno se je splačalo čakati. Dvomim, da bi bilo tako dobro, če bi včeraj poizkušali izpeljati tekmo," je izjavil skakalec, katerega starša sta že v četrtek od jokala od ponosa. "Ja, slišal sem za to. Bomo morali vprašati, pa bomo videli, kako sta vse doživljala tokrat," je zaključil slovenski skakalec, ki je v zaključku sezone močno opozoril nase.

Planica Zadnji polet Šport Slovo Slovenca, ki je poletel najdlje: "Enkrat se je moralo tudi to končati" Anže Lanišek Na vse ali nič Šport Prefrigani Avstrijci izničili veliko prednost Slovencev Poleti v Planici Odzivi na odpoved Šport Naš orel zadovoljen z odpovedjo tekme: "Zdaj ko sem izvedel to, mi je lažje" Poleti v Planici Poleg vetra še to Šport To je bil poleg vetra glavni razlog za odpoved tekme, tako kaže
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice