Šport
1204 ogledov

Eden najboljših kolesarjev sveta zapušča "slovensko" ekipo

Vincenzo Nibali Profimedia
Nekdanji zmagovalec vseh treh tritedenskih dirk je podpisal za moštvo Trek-Segafredo.

Iz kolesarskega moštva Trek-Segafredo so potrdili, da je italijanski kolesarski zvezdnik Vincenzo Nibali z njimi podpisal dveletno pogodbo. O prestopu Italijana se je govorilo že od marca, a so ga pri njegovemu dosedanjemu moštvu Bahrain Meridi, za katerega vozi tri sezone, poskušali pregovoriti, a neuspešno.

"Sledil sem svojemu srcu in izbral ekipo z resnim projektom in tekmovalnimi ambicijami," je po podpisu pogodbe dejal Nibali, ki bo s sabo v novo moštvo spet popeljal tudi brata Antonia.

"Morski pes iz Messine" sicer velja za enega izmed najboljših kolesarjev vseh časov, saj je le en izmed sedmih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo s skupno zmago na vseh treh prestižnih tritedenskih dirkah.

Tour de France je dobil leta 2014 (na Dirki po Franciji ima tudi kar šest etapnih zmag), Giro d'Italia v letih 2013 in 2016 (pohvali se lahko tudi s kar devetimi etapnimi zmagami), medtem ko je na Vuelti slavil že leta 2010 (na Dirki po Španiji ima še tri etapne zmage).

Vincenzo Nibali | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvakratni italijanski državni prvak pa se lahko pohvali še s številnimi zmagami na etapnih dirkah, med katerimi je zagotovo najprestižnejša zmaga na dirki Tirreno-Adriatico v letih 2012 in 2013.

Da pa gre za resnično vsestranskega kolesarja pa pričajo tudi zmage na številnih prestižnih enodnevnih klasikah, kjer posebno mesto zasedata dvakratna zmaga na Dirki po Lombardiji ter slavje na dirki Milano-San Remo.

Vincenzo Nibali | Avtor: Profimedia Profimedia

Nibali je sicer za "slovensko" ekipo Bahrain Merida, za katero tekmujejo številni slovenski kolesarji, prav tako pa Slovenci sestavljajo tudi samo vodstvo ekipe, nastopal v zadnjih treh sezonah, tekom katerih se lahko pohvali s svojo drugo zmago na Dirki po Lombardiji, svojo zgodovinsko zmago na klasiki Milano-San Remo, drugim in tretjim mestom na Giru d'Italia ter drugim mestom na Vuelti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice