Šport > Košarka
2884 ogledov

Prejšnji teden igrali z Olimpijo, zdaj Hamas umoril dva njihova košarkarja

Družina Kutz Twitter
V grozljivem poboju v Izraelu so pripadniki Hamasa ubili celotno družino Kutz vključno z dvema mladima košarkarjema Hapoel Tel Aviva.

Svet pretresa nova vojna, potem ko so sile Hamasa v soboto napadle Izrael in odprle novo poglavje dolgoletnega in krvavega spora. Na žalost je na obeh straneh mnogo nedolžnih žrtev, ki so kolateralna škoda še ene nesmiselne vojne. Slednja namreč ne prizanaša nikomur - krivim, nedolžnim, vojakom, civilistom ... Vojna ne izbira žrtev.

Tako se je oglasil košarkarski klub Hapoel Tel Aviv, ki je še pred enim tednom v evropskem pokalu meril moči s Cedevito Olimpijo in jo v domači Drive In Areni v Tel Avivu premagal s 100:73, ter sporočil tragično novico, da sta v napadu Hamasa preminila dva njihova mlada košarkarja, brata Japetah in Jonatan Kutz, člana Hapoelovih mlajših kategorij.

Mlada košarkarja sta bila žrtvi poboja, ko so pripadniki Hamasa obkolili domovanje Kutzovih v Kfar Ati ter zažgali njihov dom s celotno družino. Poleg obeh košarkarjev so bili umorjeni tudi oče Aviv, mati Livnat in sestra Rotem. Družina je sicer pod vodstvom očeta Aviva vsako leto v bližini Gaze organizirala festival spuščanja zmajev, ki naj bi služil kot sporočilo miru med obema nacijama.

Tekma med Cedevito Olimpijo in Hapoel Tel Avivom je bila tudi zadnja odigrana tekma s strani izraelskega velikana, katerega prihodnost je trenutno neznana in v okviru vsega dogajanja še najmanj pomembna. V vojni med Izraelom in silami Hamasa je namreč na obeh straneh padlo že več kot 1000 ljudi in prelivanju krvi zaenkrat še ni videti konca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 13:32 12.oktober 2023.

    Kaj za hudiča so zagrešili, da so se teroristi ravno nad to družino izživljali. ?

Sorodne novice