Šport > Zimski športi
7887 ogledov

Vrhunski zaključek sezone, a Hrgota svari: "Vse vendarle ni tako idealno!"

Planica Anže Petkovšek Robert Hrgota
Robert Hrgota je bil navdušen nad zaključkom sezone v Planici, a se vseeno zaveda, da so še stvari, ki jih je potrebno izboljšati, da so napake še vedno prisotne.

Sezona smučarskih skokov bi se težko končala na lepši način. V dolini pod Poncami smo na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala smučarskih skokov spremljali dvojno zmago Slovencev, ko je Timija Zajca in Anžeta Laniška ločila vsega desetinka točke, medtem ko sta slovenski uspeh dopolnila Domen Prevc in Žiga Jelar na četrtem in šestem mestu.

Planica Foto Šport Kar je Lanišek na podelitvi naredil za Kubackega, seže v srce!

"Noro je bilo gledati dvoboj med Timijem in Anžetom. Vrhunsko sta odskakala. Češnja na torti bi sicer bila, če bi oba danes zmagala, saj sta si to zaslužila. Domen je bil skoraj na stopničkah. Žiga Jelar iz bolniške postelje na neverjetno šesto mesto. Lep nedeljski zaključek s himno, ki je lani recimo ni bilo. Tako da je bila letošnja zadnja nedelja uspešnejša od lanske," je odličen dan svojih letalcev ocenil eden najzaslužnejših ljudi za našo skakalno pravljico, glavni trener Robert Hrgota.

Slednji je tudi skupaj s Timijem Zajcem uspel skovati zmagovalno taktiko, saj se je odločil, da svojega varovanca spusti s kar treh stopničk nižjega zaletišča, s čimer je Zajc pridobil nekaj točk zaradi nižjega zaletišča, obenem pa mu je ob nižji hitrosti in nekoliko krajši daljavi uspel dosti zanesljivejši pristanek.

Robert Hrgota | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Nikoli ne bomo vedeli, kam bi šel Timi, če bi ga spustil z dvanajstega zaletišča. V bistvu je bilo tako, da ni bil stoodstoten vase za polet preko 240 metrov, s čimer me je malo razjezil. Rekel je naj tvegam in to sem tudi storil. Rekel sem mu, da bom tvegal le, če dava rampo tako nizko, da se bo moral res potruditi, da preleti 230 metrov. Zelo lepo, da mu je uspelo. Želja pa je, da v prihodnjih sezonah ne bo potreboval takšne motivacije."

"Strah je pri Timiju definitivno prisoten zaradi padca v Willingenu. To so stvari, ki pustijo zelo velik pečat. Prej sem govoril v hecu, ampak to so res stvari, ki potrebujejo čas, da se premagajo. Samo sreča je, da se takrat v Willingenu ni zgodilo kaj hujšega in da si lahko zdaj vzamemo čas, da se ta mentalna blokada premaga in ni potrebno zdraviti še kakšnih dodatnih ran," je mentalno stanje svojega varovanca opisal Hrgota, ki se je za konec tudi precej kritično ozrl na letošnjo sezono.

Timi Zajc To je bil razlog! Šport Timi Zajc ima en mesec prosto, v ta sanjski kraj bo šel na dopust

"Na koncu nam je v pokalu narodov malo zmanjkalo, da bi na drugem mestu ujeli tudi Norvežane. Tako da imamo še neko motivacijo za novo sezono, saj lahko vidimo, da vse vendarle ni tako idealno, da še delamo napake. Bistveno je, da se umirimo in pripravimo ter pogledamo, kje nam manjka še teh tisoč točk do Avstrijcev," je zaključil glavni trener slovenske reprezentance, ki je na koncu sezono končala kot tretja reprezentanca sveta tik za Norvežani ter s kar precejšnjim zaostankom za letos suverenimi Avstrijci.

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici. Anže Petkovšek

Dawid Kubacki "To je čudež" Šport Kubacki v prvem intervjuju razkril ženino zdravstveno stanje Cene Prevc Pogrešali te bomo! Šport Slovo enega najbolj priljubljenih skakalcev: "Takrat me zamika, da si premislim" Planica Priznal resnico Šport Noro razkritje Domna Prevca: "Moral bi biti diskvalificiran" Planica Zadnji polet Šport Slovo Slovenca, ki je poletel najdlje: "Enkrat se je moralo tudi to končati"
Komentarjev 2
  • Matjaž Kotnik 22:13 02.april 2023.

    Dragi skakalci in strokovni štab, iskrena Vam hvala za vse lepe skoke in polete. Noben Valič in podobni me ne spravijo v tako evforijo in zadovoljstvo, kot vi. Se vidimo spet, a ne?

  • PaPajapopi 18:11 02.april 2023.

    Čista poezija tile naši športniki.

Sorodne novice